История

В плодородната 1895 година швейцарският предприемач MAXMEYER® основава в Милано Colorifico Italiano, който ще превърне във фабрика за покрития MaxMeyer. По това време швейцарците, французите, германците и австро-унгарците, живеещи в Милано, са особено активни в индустрията и търговията. Фабриката е средно голяма с около 50 служителя, базирана в областта на плодотворното промишлено и занаятчийско производство през деветнадесети век. През тези години боите на прах разтворени в ленено масло започват да натрупват своето значение. В рамките на няколко години установените производители на конни карети прехвърлиха своята традиционна занаятчийска изобретателност и усъвършенствани техники в автомобила. Заводът за покрития MaxMeyer участва в това велико приключение. През 1930 г. до 80-те години Макс Майер работи ръка за ръка с италианската автомобилна индустрия. Fiat и Alfa са водещи в света по дизайн на луксозни модели и спортни автомобили. Покритията на MaxMeyer поддържат индустрията, като разработват персонализирани продукти и покрития от отлични емайли до печени емайли, които осигуряват дълготрайност и цвят.

По време на Втората световна война многократните бомбени атентати повредили фабриката, така че производството било прехвърлено на Виа Комасина,действителното място в Милано. Заводът е построен по най-съвременни критерии и е оборудван с нова технологично усъвършенствана техника. Макс Майер е възроден в по-развита форма, превръщайки се в истинска химическа индустрия, разчитаща на високи технологии. Тя завоюва водещо място на италианския пазар, разширявайки се и в международен план.
От средата на петдесетте години MaxMeyer присъства в бързоразвиващите се автомобилна и стомана индустрии със специално произведените си нитроцелулозни бои.
В началото на 80-те години MaxMeyer придобива най-големия си конкурент в Италия, DUCO и дава живот на Max Meyer Duco S.p.A, известен с широката си гама от продукти, отговарящи на изискванията за високо качество и простота на употреба. Годините на изследване и практическо приложение MaxMeyer е натрупал ценно професионално ноу-хау в услуга на своите клиенти.
През миналия век MaxMeyer се превърна в основна международна индустриална фабрика, като се придържа към първоначалната си философия: подобряване на бизнеса за своите клиенти, улеснявайки живота на бояджиите, като доставя лесни за употреба продукти с висока производителност.
За в бъдеще, продуктите на MaxMeyer остават индустриален еталон предлагащи отлични резултати по прост и ефективен начин.
През 1997 г. PPG Industries приключи придобиването на MaxMeyer Duco S.p.A, засилвайки позицията на PPG като водещ европейски доставчик на автомобилни покрития.

ЕКОЛОГИЯ

MAXMEYER® предоставя решения, които улесняват работата на бояджиите и помагат за поддържането на околната среда.
Ние непрекъснато търсим начини за подобряване както на собственото си въздействие върху околната среда, така и на нашите клиенти и доставчици. Ние активно се измерваме с редица ключови показатели за екологични резултати и ги публикуваме всяка година в годишен доклад. Но не само измерваме представянето си, но и активно се стремим да предоставим по-устойчиви продукти на нашите клиенти.
В рефиниша MaxMeyer активно се стреми да подобри устойчивостта на своите клиенти в следните области: