ЗА SAGOLA

„ Постигнете най-добрите технически условия, за да предложите най-високото качество на готовия продукт и в същото време да представите иновации на най-взискателните ни пазари, като автосервизния и индустриалния сектор,…”

SAGOLA може да проследи произхода си до 1955 г., плод на пионерския дух на своя основател Алехандро Санчес Лараури. Той започна като малък подизпълнител за индустрията. След няколко години в този сектор, усетил необходимостта от производство на собствен продукт, Лараури постепенно се оттегли от подизпълнителните дейности.
Избраният продукт е бояджийски пистолет. Тази нова ера за SAGOLA бе увенчана от производството и продажбата на митичния пистолет ALM 401. От този момент SAGOLA започва да прави и разпространява голям брой модели пистолети и други допълнения, използвани в сектора на покритията, като въздушни филтри, съдове под налягане и безкраен списък на оборудване за най-разнообразни приложения. Компанията започва да оперира на свързани пазари като Латинска Америка, където скоро става безспорен лидер, след което се разширява до арабските страни, Азия и накрая Европа. Днес SAGOLA присъства в повече от 80 страни по света. Днес, след 60 години, SAGOLA все още е 100% семейна компания, жизненоважна причина, поради която е динамична и способна да се адаптира бързо към променящите се пазарни ситуации.
SAGOLA поддържа най-високите стандарти за качество при производството на своите продукти от самото си начало, което допринася да се превърне в много важен конкурент в сектори като авторепаратурата и индустрията. Продуктите варират от обикновени пистолети до сложни CNC машини за боядисване, улеснявайки най-взискателните процеси за боядисване.